EKB w Lublinie na czarny proch.
• Strona 1 z 1
- nowyadam
EKB w Lublinie na czarny proch.
Witam.
Niestety nie znalazłem odpowiedniej kolumny na umieszczenie tego postu. W dziale CP brak odpowiedniego podrozdziału. (Jeśli gdzieś jest miejsce bardziej odpowiednie do zadania tego pytania - proszę Moderatora o przeniesienie :-) )
Czy ktoś z Was wyrabiał już w Lublinie EKB na CP?
Czy są ze strony WPA robione jakieś sztuczne problemy związane z tym tematem?
Jak długo trzeba czekać na załatwienie sprawy?
Pozdrawiam
Adam.
Niestety nie znalazłem odpowiedniej kolumny na umieszczenie tego postu. W dziale CP brak odpowiedniego podrozdziału. (Jeśli gdzieś jest miejsce bardziej odpowiednie do zadania tego pytania - proszę Moderatora o przeniesienie :-) )
Czy ktoś z Was wyrabiał już w Lublinie EKB na CP?
Czy są ze strony WPA robione jakieś sztuczne problemy związane z tym tematem?
Jak długo trzeba czekać na załatwienie sprawy?
Pozdrawiam
Adam.
- egzi
Re: EKB w Lublinie na czarny proch.
Hej. Udało Ci się może zrobić?
- kropek
- Grupa LFS
Ja robiłem jakieś cztery lata temu. Nie wyobrażam sobie by to się miało udawać lub nie. Po prostu złożyłem pisemny wniosek z wyszczególnionymi egzemplarzami i dostałem kartę. Czy było od ręki, czy za godzinę lub dwie, nie pamiętam. Może za parę dni? Bywa, że nastaje jakiś dziwny sezon na papierkową robotę w WPA, walą tłumy interesantów i szkoda się napinać na natychmiastowy odbiór, ale nie sądzę żeby jacyś strasznie najarani na te EKB bywali -- można chwil parę poczekać ;-).
Odpisuję mimo upływu lat od zadanego pytania, bo wypadałoby jakoś podsumowywać takie wątki dla tych, którzy chcieliby mieć na tym forum kompendium wiedzy.
Odpisuję mimo upływu lat od zadanego pytania, bo wypadałoby jakoś podsumowywać takie wątki dla tych, którzy chcieliby mieć na tym forum kompendium wiedzy.
- Andy
- Grupa LFS
ja robiłem podajże w październiku nie było żadnych problemów jak mają dobry humor to ci wydadzą a jak nie to za parę dni każą ci przyjechać po odbiór
- pawlaczyskis
Dzięki chłopaki za uzupełnienie wątku! Ostatnio był w serwisie facet i pytał czy nie wiem jam to jest z ekb na Colt Cattelmana. Wspominał że można sobie kłopotów narobić przez konwersję wsteczną. Macie jakieś doświadczenia w temacie?
CEL BEZ PLANU JEST TYLKO ŻYCZENIEM
VIS ZAMOŚĆ <3
Gość od pistoletów - PPN, PD, PCZ, PSP
http://www.SerwisWiatrowy.pl
VIS ZAMOŚĆ <3
Gość od pistoletów - PPN, PD, PCZ, PSP
http://www.SerwisWiatrowy.pl
- jandivak
Pozwolicie, że odświeżę temat. (wcześniejszy post się nie ukazał).
Posiadam Colta Cattlemana kupionego w Gascolcie, normalnie na miejscu, na fakturę imienną. Mam go wpisanego w EKB w WPA Lublin. Wszystko korespondencyjnie, wpłaciłem kasę na konto, wysłałem wniosek, zdjęcia, kopię faktury i po jakichś dwóch tygodniach przyszła EKB. Rejestrowałem go jakieś półtora roku temu, żeby kupić proch w Pionkach :)
Posiadam Colta Cattlemana kupionego w Gascolcie, normalnie na miejscu, na fakturę imienną. Mam go wpisanego w EKB w WPA Lublin. Wszystko korespondencyjnie, wpłaciłem kasę na konto, wysłałem wniosek, zdjęcia, kopię faktury i po jakichś dwóch tygodniach przyszła EKB. Rejestrowałem go jakieś półtora roku temu, żeby kupić proch w Pionkach :)
• Strona 1 z 1
Powrót do Regulacje prawne/pozwolenia/materiały dydaktyczne