Podświetlenie krzyża

Re: Podświetlenie krzyża

Postprzez pawlaczyskis » 6 gru 2017, o 17:19

..."Sylwetki sąsiadki"...? Coś takiego gdzieś wyłapałem.... :D ;P
CEL BEZ PLANU JEST TYLKO ŻYCZENIEM
VIS ZAMOŚĆ <3
Gość od pistoletów ;) - PPN, PD, PCZ, PSP
http://www.SerwisWiatrowy.pl

Grupa LFS

Postprzez Rakollo » 6 gru 2017, o 17:47

Krzysztofie, przestrzelałem praktycznie całe zawody bez jednego stanowiska. Z lekkim, zielonym podświetleniem. Żadnego problemu ze wzrokiem, żadnego zmęczenia. Ale oczywiście podświetlenie delikatne i w tego typu warunkach jak ostatnio. Przy dobrej pogodzie to oczywiście nie ma sensu.

Postprzez Łeza » 6 gru 2017, o 18:10

Rakollo nie żaden kij w mrowisko, tylko ciekawy temat pod dyskusje ;)
Sam jestem ciekaw, może na moją ślepotę taki krzyż by się sprawdził.

Grupa LFS

Postprzez Rakollo » 6 gru 2017, o 20:14

Z tym kijem w mrowisku to oczywiście żart. Ale dobrze, że dyskusja się rozwija bo przy okazji można się dowiedzieć nowych rzeczy a i dla innych może to być przydatne :-D

Grupa LFS

Postprzez Erni » 8 gru 2017, o 22:40

Zagorek napisał(a):...Kolejna sprawa to włącz podświetlenie i zostaw na kilka godzin i sprawdź baterię.

Krzyśku...
Nocnego HFT nie strzelasz przy ciągle włączonej latarce, tak?
Włączasz, mierzysz, strzelasz, gasisz.
Myślę, że przy strzelaniu z podświetlonym krzyżem logicznym jest, że robi się dokładnie tak samo.

Zagorek napisał(a):...Kolejna sprawa to co jak w trakcie zawodów padnie bateria czy padnie po prostu podświetlenie. Zgodnie z regulaminem będziesz strzelał ze zmienionymi nastawami...

Nie można mieć dodatkowej baterii, którą się w razie czego wymieni? To chyba nie jest złamaniem regulaminu?
Zawodnicy, którzy strzelają "elektrycznymi" Daystate`ami mają z sobą zapasowy pakiet akumulatorów. W razie awarii tychże akumulatorów zmieniają je na poczekaniu i nikt przy tym nie łamie żadnych przepisów, więc chyba trochę z tym przesadziłeś.

Nie strzelałem z podświetleniem, nie wiem jak to jest, ale na 1 stanowisku pewnie bardzo by się przydało, albo chociaż latarka, którą de facto trzeba było założyć przed rozpoczęciem zawodów by móc ustrzelić tą żyrafę.
To tylko takie moje dywagacje, ale uważam że jeśli komuś pasuje podświetlenie w lupce, to jego indywidualna sprawa, czy będzie strzelał z, czy bez podświetlenia.
LGM2 + Hawke SW 4,5-14x42
Łucznik Wz 1970
Pardini K12
http://www.lubelskieforumstrzeleckie.pl

Poprzednia strona
meble kuchenne warszawa ceny

Powrót do Optyka