Koszty imprez - propozycja
• Strona 1 z 1
- Erni
- Grupa LFS
-
Koszty imprez - propozycja
Proponuję wpisywać tutaj swoje uwagi odnośnie kosztów, oraz organizacji naszych spotkań, tj zakupu michy, napoi, sztućców, tacek etc... czy kasę dajemy z góry osobie, która będzie dokonywała zakupu, czy rozliczenie będzie już na miejscu w dniu spotkania.
Odnośnie kosztów zakupu oraz ewentualnego przygotowania mięcha na grilla, jak to miało miejsce u Jorgusia (Jarek podjął się zakupu, jego żona podjęła się przygotowania, marynaty), to proponuję do "gołych kosztów" zakupu, dorzucić kilka PLN od siebie. Wiadomo, że fatyga związana z zakupem też kosztuje, czas potrzebny na marynatę również, więc niech to nie będą same suche koszty.
Proszę o wpisywanie tutaj swoich sugestii przed każdym takim naszym spotkaniem.
Odnośnie kosztów zakupu oraz ewentualnego przygotowania mięcha na grilla, jak to miało miejsce u Jorgusia (Jarek podjął się zakupu, jego żona podjęła się przygotowania, marynaty), to proponuję do "gołych kosztów" zakupu, dorzucić kilka PLN od siebie. Wiadomo, że fatyga związana z zakupem też kosztuje, czas potrzebny na marynatę również, więc niech to nie będą same suche koszty.
Proszę o wpisywanie tutaj swoich sugestii przed każdym takim naszym spotkaniem.
- Zagorek
- Grupa LFS
-
Re: Koszty imprez - propozycja
Składka po rozliczeniu koszt/ilość uczestników. Najlepiej aby robiła to jedna osoba ale nie koniecznie zawsze ta sama. Koszty np. paliwa czy pracy przy przygotowaniu bym nie liczył bo ciężko to wycenić a i tak kto się podejmie pewnie na to nie będzie liczył. Koszt nakładu pracy rozliczymy pracą. Np. koszenie, sprzątanie, ustawianie toru, obsługa grilla, sprzątanie toru itp. Zajęcie znajdzie się zawsze. Ponadto obawiam się zbyt dokładnego rozliczania bo co np. z paliwem do kosy, dyblami, wkrętami, sznurkami, palikami, kartami startowymi itp. A jak Jadzia zrobi szarlotkę to na składniki i koszt gazu w piekarniku? Ma chęć to poczęstuje, drugi ma wisnie to przywiezie, Dawid poczęstuje uszczelką, Bartek tarczką, Jorgus zamówi samo namierzający śrut, ja za darmo pogadam i będzie git.
BMK 40, Steyr EVO 10
Jeśli nie uwierzysz w to, że możesz wygrać, przegrasz zanim zaczniesz
- pawlaczyskis
-
Uważam, że tak jak u Jorgusia czy na Majdanie powinien stać słoik ma "dwa zlote". To jest teren prywatny i pięknie że ktoś udostępnia, ale za taki słoik właśnie paliwo do kosy czy paczka śrutu czy płyn celowniczy się właścicielowi tak ludzko należy
inaczej jak jedziemy do Kaznowa czy na kopalnię - tam ręce do pracy i chęci! Tak o myślę! 
CEL BEZ PLANU JEST TYLKO ŻYCZENIEM
VIS ZAMOŚĆ <3
Gość od pistoletów
- PPN, PD, PCZ, PSP
http://www.SerwisWiatrowy.pl
VIS ZAMOŚĆ <3
Gość od pistoletów
http://www.SerwisWiatrowy.pl
- Zagorek
- Grupa LFS
-
Dokładnie. Teren prywatny inne ciut zasady. Tam koszty pracy i finansowe całkiem inne.
BMK 40, Steyr EVO 10
- Erni
- Grupa LFS
-
Nie chodziło mi o coś takiego, jak napisał Krzysztof, żeby liczyć każdy grosz, każdy wkręt, amortyzację śrubokręta itp.
Miałem raczej na myśli dokładnie to, o czym napisał Dawid.
Więc wszystko się wyjaśniło, i o to chodziło, żeby potem nie było, że "a nie wiem, jak to policzyć, ile, po ile, dla kogo itp".
Miałem raczej na myśli dokładnie to, o czym napisał Dawid.
Więc wszystko się wyjaśniło, i o to chodziło, żeby potem nie było, że "a nie wiem, jak to policzyć, ile, po ile, dla kogo itp".
• Strona 1 z 1