Strzelanie góra - dół

Grupa LFS

Strzelanie góra - dół

Postprzez Zagorek » 19 maja 2017, o 08:55

Około 10 km od Lublina znalazłem miejsce idealnie odpowiadające wskazaniom Aligatora bez urazy ale jak zobaczycie na zdjęciach to mogłoby być siedlisko prawdziwego gada :D Aligator zadał temat i dał rady, ja znalazłem miejsce reszta w Waszych rękach i lufach. Zdjęcia ciut później.
BMK 40, Steyr EVO 10
Jeśli nie uwierzysz w to, że możesz wygrać, przegrasz zanim zaczniesz

Grupa LFS

Re: Strzelanie góra - dół

Postprzez vickers82 » 19 maja 2017, o 19:10

No to czekamy z niecierpliwością :idea:

Grupa LFS

Postprzez vickers82 » 19 maja 2017, o 19:32

No i w ekspresowym tempie doczekaliśmy się obiecanych fotek :-D
Są pod linkiem, wejdźcie sobie w album tak będzie wygodniej niż wrzucanie każdego zdjęcia osobno na forum ;)

https://goo.gl/photos/myepfkCUcKQvcG7K8

Uważam że teren jest bardzo ciekawy, kąty można ćwiczyć, a jak to Zagorku jest z własnością tego terenu? Nie wywali nas nikt stamtąd?

Grupa LFS

Postprzez Zagorek » 19 maja 2017, o 19:40

Ta kopalnia nie jest użytkowana od dawna. Na poniedziałek będę miał namiary na właściciela, który ma jeszcze kilka innych w pobliżu. Na razie chcę znać zainteresowanie z naszej strony czy zawracać sobie i jemu gitarę. Zdjęcia tego nie oddają ale to są hektary i bardzo daleko od jakiejkolwiek drogi asfaltowej.
Znalazłem też fajne ochraniacze na łokcie i kolana (żelowo - powietrzne) w cenie 40 zł i w poniedziałek jadę obejrzeć i pomacać (bo lubię :D )
Ostatnio edytowano 19 maja 2017, o 19:45 przez Zagorek, łącznie edytowano 1 raz
BMK 40, Steyr EVO 10

Grupa LFS

Postprzez vickers82 » 19 maja 2017, o 19:43

To ja jestem chętny, no i pasowałoby własnie coś uzgodnić z właścicielem bo raz żeby na nas mundurowych nie nasłał a dwa żebyśmy mieli pierwszeństwo przed innymi potencjalnymi użytkownikami tego miejsca. Bo z tego co widzę to jacyś zmotoryzowani się po tych wertepach tłuką.

Grupa LFS

Postprzez Zagorek » 19 maja 2017, o 19:48

Teren obsługuje Komisariat bardzo mocno ze mną zaprzyjaźniony i od nich będę miał namiary na właściciela a ślady to wysypywaczy śmieci i dojazd do dalszej kopalni. W niedziele nie pracują. Namiary:
51.381088, 22.441678
BMK 40, Steyr EVO 10

Grupa LFS

Postprzez Zagorek » 21 maja 2017, o 15:04

Rano zadzwonił Rycho z zapytaniem czy może jednak do kopalni? Jako, że nic ważnego nie miałem zaplanowanego to za pół godziny już jechaliśmy. Oczywiście zaczęło lać ale co to dla harcerzy. Na miejscu rozstawiliśmy kilka Rychowych figurek. Ustawiłem na różnych dystansach stromo w dół i .......
to nie ma sensu. Jedyne rozsądne sprawdzenie to papier. Tylko po przestrzelinach można sprawdzić poprawki bo co z tego, że figurka pada na około 38 metrach jak KZ 40 i nie wiesz czy dostała centralnie czy w obrzeże. Druga sprawa to niezbędna 50 m taśma lub sznurek z zaznaczonymi dystansami i mocne napięcie od stanowiska do celu bez luzu po drodze. Tak czy inaczej zabawa przednia. Niestety kilku spacerowiczów z psami, rowerzysta. Nie ma jednak bidy bo ustawiliśmy się najwygodniej przy samej drodze a można całkiem inaczej. Jedna pani przechodząc zwróciła uwagę (zapytała) "do ptaków nie strzelacie"? Odpowiedziałem, że strzelamy i aż się zatrzymała a jak by miała z czego to pewnie by strzeliła (do mnie). Szybko dodałem, że do wiewiórek i szczurów też ale tylko metalowych. Popatrzyła w kierunku gdzie stały cele i uspokojona odeszła. No i jeszcze jedna sprawa jednak na końcu nie dla tego, że błaha ale, że niesamowite na koniec. Rycho nic nie zmieniał, nie poprawiał, nie rozkręcał a strzelał . Niesamowity i chyba niepowtarzalny widok. I co najważniejsze powtarzalnie bez problemu trafiał.
BMK 40, Steyr EVO 10

Postprzez Łeza » 21 maja 2017, o 15:32

Zagorek napisał(a):Rycho nic nie zmieniał, nie poprawiał, nie rozkręcał a strzelał .

W to nie uwierzę :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Grupa LFS

Postprzez rycho941 » 21 maja 2017, o 18:37

Jak to mówią -szukajcie ,a znajdziecie-karabinek wciąż dość mocno szarpał w momencie strzału , a jako że jest stosunkowo lekki to trudno go było utrzymać przy tych 16,5J - zawsze wyrywał się jak nie w górę to w dół ,albo na boki-za diabła nie mogłem tego opanować -utrzymanie go na celu było pierońsko trudne jak się okazało ,mimo że mnie się wydawało że --no k---wa tym razem ...aaaa no-taki bolszy syberyjski ch--- w bosmańskiej czapeczce-rozwiązanie wymusiło życie-przy skróconej lufie był dosyć głośny,co nie w każdych warunkach było pożądane,więc jeszcze raz ,bo wcześniej już też próbowałem zamontowałem na koniec bata -czyt.lufy-dość ciężki bo stalowy ;tłumok;tyle że nie tak jak wcześniej (siał jeszcze gorzej niż bez) a obróciłem go o 180 stopni na lufie ,do tego obniżyłem nieco napięcie wstępne sprężyny -obecnie ma 15J.i ognia- najpierw w garażu -raptem 5m. :/ :O :O śrut w śrut-tylko punkt trafienia pojechał w dół o ok.4,5 dota,ale na boki idealnie w osi-74 kliki w górę i wrócił na swoje miejsce,strzały znacznie cichsze,wierzganie prawie zanikło ,a przynajmniej tyle że można go już opanować-jeszcze drobna korekta prawo-lewo 1-2 kliki -uchylam drzwi od garażu ,na ogródku rosną dmuchawce -kępa bliżej- zmierzone 8m. dalej 12m. :lol: fajnie wygląda taki nie całkiem rozwinięty jak go śrut rozrywa.No to chyba mam cię cholero ,wreszcie.Tak podbudowany na duchu ,łap za telefon by z jego pomocą wytargać Zagorka z pod cyca,i pajechali.Jak Krzycho pisał nie dotykałem lunety,a karabinka tylko tam gdzie musiałem żeby strzelić i wiem że jak nie położyłem to ja i trochę wiatr ,a wiało -na górze w lewo ,na dole w prawo-w morę jeża -chwila ciszy -jak zdążyłeś ,to pac-leży (strzelaliśmy pod dużymi kątami nawet do 40-45stopni -a w zakresie odległości 30-40m ok.25-30stopni w dół) Tak więc wygląda na to że te pół kilo na lufie zrobiło swoje,zastanawia mnie tylko dlaczego w Qbusiu wkręty mocujące muszą być od spodu lufy,bo inaczej sieje,a w crosie na odwrót,a tłumik ten sam -rozmiar rury też :twisted:diabeł miesza czy co :?: :?: :lol:

Grupa LFS

Postprzez Zagorek » 21 maja 2017, o 18:55

Rychu osiowosć tłumik - lufa a diabeł owszem bo on tkwi w szczegółach jak mówi przysłowie a przysłowia mądrością narodów są :D
BMK 40, Steyr EVO 10

Grupa LFS

Postprzez Zagorek » 25 maja 2017, o 18:04

Rozumiem, że zainteresowanie miejscówką żadne więc nie będę zawracał gitary właścicielowi i komisariatowi. Szkoda.
BMK 40, Steyr EVO 10

Grupa LFS

Postprzez Cyranek9 » 25 maja 2017, o 21:24

Witam serdecznie
A może wlasnie się mylisz, to nie brak zainteresowania tylko nerwowe oczekiwanie na dalsze informacje "co nowego w temacie"
Wiem ze może jestem mało zaangażowany w tym sporcie ale wiele wskazuje na to że w niedzielę zawożę Piotra do Snopkowa na ASG to zamiast wracać do domu spędził bym ten czas w fajnym towarzystwie.
Wiec nie poddawaj się tak jak ja z tytoniami i czekamy na dalsze informacje
Pozdrawiam serdecznie
Hatsan 90, HW97k, HW40, kiepski awatar i uszczypliwy komentarz

Grupa LFS

Postprzez Zagorek » 25 maja 2017, o 22:00

Poddanie się to nie w moim stylu.
Cyranek9 napisał(a):A może wlasnie się mylisz, to nie brak zainteresowania tylko nerwowe oczekiwanie na dalsze informacje "co nowego w temacie"

Zagorek napisał(a): Na razie chcę znać zainteresowanie z naszej strony czy zawracać sobie i jemu gitarę.
Aby było coś nowego w temacie to musi być po prostu zainteresowanie. Badanie rynku strzelania w kopalni wykazało brak zainteresowania i tyle. Miejsce wskazałem na mapie, zamieściłem zdjęcia z opisem towaru, recenzję własną i Rycha. Nie każdy towar się sprzedaje pomimo pewności sprzedającego, że jest najwyższej klasy. Strzelać zamierzam w niedzielę ale jeszcze nie wiem gdzie. Zapewne wybiorę się do Kaznowa bo chcę ponanosić poprawki na Armsa i przetestować dokładnie śrut od Jorgusia. Goscie oczywiście mile widziani.
BMK 40, Steyr EVO 10

Grupa LFS

Postprzez duch » 30 maja 2017, o 07:19

Teren super. Wczoraj wieczorem udało mi się uzupełnić
butle z wiatrem w końcu. Chętnie bym się tam wybrał.

Grupa LFS

Postprzez Bensa » 1 cze 2017, o 19:28

Witam,
Jestem całkiem nowy na forum i w temacie strzelania, ale bardzo chętnie poznałbym kogoś bardziej doświadczonego i postrzelał trochę. Zacząłem od marketówki, ale gdy trafiła do polerowania cylindra i zrobienia rzeczy niemożliwej, czyli czegoś co przypomina wiatrówkę, kupiłem od człowieka, który tego cudu miał dokonać jedną z jego "zabawek". Jest to hatsan 55s na samodzielnie robionym łożu, z lunetą Barska 3-7x32. Pierwsze próby na około 20m z punktu widzenia żółtodzioba dość sympatycznie, chociaż śruty kiepskie. Wiem już, że należy zaopatrzyć się w exacta, ale na razie "tłukę" na 6 m z pożyczonego pistoletu "no name"-y. Jak najbardziej piszę się na taką kopalnię, aby naprawdę postrzelać na prawdziwym dystansie, bo na 6 metrach, to nawet marketówka po czyszczeniu, polerce i kasowaniu luzów mieści się w 1 gr, a właściwie można łamać zapałki.
AA S400 + Vortex Crossfire II 6-18x44,
Hammerli 480,
HW40 + Walther 2x20,
SHARP INNOVA 1210 + DOE 6x32 S AO MD.

Następna strona
meble kuchenne warszawa ceny

Powrót do Spotkania/wyjazdy