Koszty wyjazdu na zawody - propozycja
• Strona 1 z 1
- Jorguś
- Grupa LFS
-
Koszty wyjazdu na zawody - propozycja
W związku z tym ze Lubelska Grupa Strzelectwa Terenowego staje na nogi a właściwie coraz częściej wsiada do samochodów i wyjeżdża na zawody, mam propozycję zmiany rozliczania kosztów przejazdu do przemyślenia i przedyskutowania, a mianowicie;
Osoba która użycza swojego samochodu do przejazdu na zawody nie powinna uczestniczyć w kosztach zakupu paliwa, jej wkładem jest samochód w którym ulegają zużyciu chociażby opony, olej i inne . Koszt paliwa w obie strony powinni w całości ponosić wg. mnie jadący koledzy, nawet wtedy gdy jedzie tylko jedna osoba.
Proszę o Wasze uwagi w tej sprawie lub inne propozycje rozliczania kosztów przejazdu.
Osoba która użycza swojego samochodu do przejazdu na zawody nie powinna uczestniczyć w kosztach zakupu paliwa, jej wkładem jest samochód w którym ulegają zużyciu chociażby opony, olej i inne . Koszt paliwa w obie strony powinni w całości ponosić wg. mnie jadący koledzy, nawet wtedy gdy jedzie tylko jedna osoba.
Proszę o Wasze uwagi w tej sprawie lub inne propozycje rozliczania kosztów przejazdu.
SKŁADAK, system Steyr LG 110 FT, lufa Anschutz, osada FWB-800, stopka MEC free position, spust MEC trigger II, grip, palmrest, baka- RINK, optyka - Viper PST II 3-15x44 FFP EBR 2C. FWB P44
- Zagorek
- Grupa LFS
-
Re: Koszty wyjazdu na zawody - propozycja
Dobry pomysł zwłaszcza jak w grę wchodzą dalsze czytaj droższe wyjazdy. Kilkukrotnie już słyszałem, że nie tyle daleko (czas) co drogo "inaczej bym pojechał". Ja niestety z racji swojej pracy nie mogę zapewnić transportu ale jak się uda mieć całkiem wolne to chętnie pojadę za pasażera na zasadach podanych przez Andrzeja. Niedługo bo 03.09. jest "Pustynna Burza" w Pałczewie k. Łodzi (około 230 km). Dobrze do tej pory się zorganizować i pojechać większą grupą.
BMK 40, Steyr EVO 10
Jeśli nie uwierzysz w to, że możesz wygrać, przegrasz zanim zaczniesz
- vickers82
- Grupa LFS
-
Jak się uzbiera większa grupa to wg mnie taniej i wygodniej będzie busa jakiegoś nająć bo np. Ja kierowcą zawodowym nie jestem i po 230km za kółkiem nie strzela mi się tak komfortowo jakbym jechał jako pasażer. Ale to taka moja luźna propozycja i kwestia oczywiście kalkulacji kosztów bo wiadomo że dla 5 osób busa wynajmować się nie opłaci.
- Zagorek
- Grupa LFS
-
Paweł była opcja z busem na "Stalingrad" i wychodziło coś około 12 osób aby wyszło dobrze cenowo. Bus byłby dobry bo nikt z nas nie kieruje to i integracja lepsza
. Mam nadzieję, że taka grupa nie będzie problemem.
Na Stalingradzie to poczułem a jeszcze bardziej na powrocie. Znam ten ból bo ja przeważnie jeszcze wcześniej wstaję
vickers82 napisał(a):Ja kierowcą zawodowym nie jestem i po 230km za kółkiem nie strzela mi się tak komfortowo
Na Stalingradzie to poczułem a jeszcze bardziej na powrocie. Znam ten ból bo ja przeważnie jeszcze wcześniej wstaję
BMK 40, Steyr EVO 10
- Erni
- Grupa LFS
-
A ja lubię jeździć i jakoś zbytnio zmęczenia nie odczuwam. Jakby co, mogę być kierowcą składu. Może nawet uda mi się zorganizować jakąś większą taksówkę, gdyby zaszła potrzeba dalszego wyjazdu w grupie.
- Jorguś
- Grupa LFS
-
To co piszecie raczej nie jest odpowiedzią na moje pytanie. Zagorek nawiązał do niego ale konkretów brak. Według mojego projektu niestety będzie drożej dla wszystkich którzy jadą na zawody. Trochę odciąży finansowo tych którzy powożą swoimi samochodami, delikatnie męcząć się dodatkowo gdy reszta sie relaksuje w obie strony. Ja poszedł bym jeszcze trochę dalej, kawa lub inny wspomagacz dla kierowcy od grópy. Proszę o konkretne wypowiedzi.
Ponieważ przez ostatnie ponad trzy lata sam jeździłem na wszystkie zawody po całym kraju, więc teraz zamierzam odpocząć od jazdy i korzystać z uprzejmości kolegów w transporcie na i z zawodów.
Nie leży więc w moim interesie aby płacić więcej za przejazd ale moim zdaniem minimum taka rekompensata należy się wszystkim wozicielom.
Ponieważ przez ostatnie ponad trzy lata sam jeździłem na wszystkie zawody po całym kraju, więc teraz zamierzam odpocząć od jazdy i korzystać z uprzejmości kolegów w transporcie na i z zawodów.
Nie leży więc w moim interesie aby płacić więcej za przejazd ale moim zdaniem minimum taka rekompensata należy się wszystkim wozicielom.
SKŁADAK, system Steyr LG 110 FT, lufa Anschutz, osada FWB-800, stopka MEC free position, spust MEC trigger II, grip, palmrest, baka- RINK, optyka - Viper PST II 3-15x44 FFP EBR 2C. FWB P44
- vickers82
- Grupa LFS
-
Jeśli chodzi o mnie to popieram Jorgusia. Jeśli bus o którym pisałem wcześniej by nie wypalił i powoziłby któryś z Kolegów swoim autem to jestem za żeby choć w ten sposób zrekompensować trud dowozu ekipy na miejsce i z powrotem.
- Bensa
- Grupa LFS
-
Jeszcze nie jeździłem, ale gdyby, to pomysł Jorgusia jest jak najbardziej sprawiedliwy i się pod nim podpisuję.
AA S400 + Vortex Crossfire II 6-18x44,
Hammerli 480,
HW40 + Walther 2x20,
SHARP INNOVA 1210 + DOE 6x32 S AO MD.
Hammerli 480,
HW40 + Walther 2x20,
SHARP INNOVA 1210 + DOE 6x32 S AO MD.
- Erni
- Grupa LFS
-
Jestem za, popieram propozycję Jorgusia.
- Zagorek
- Grupa LFS
-
Popieram Andrzeja bo ja też chętnie siądę obok kierowcy a i kawą poczęstuję. Jestem dzisiaj po małej rozmowie z potencjalnym sponsorem i na 99% będę w stanie zorganizować paliwo ON około 30 l lub 100 zł w gotówce na busa do najbliższego wyjazdu.
BMK 40, Steyr EVO 10
- Łeza
-
Bus rozwiązanie idealne, ale póki co nas za mało żeby się opłacało.
Zrzuta na paliwo rzecz święta.
Żeby kierowcę z niej wykluczyć jest to jak najbardziej uzasadnione. (chyba że sam kierowca będzie innego zdania
)
Mówiąc krótko.
Jestem za.
Zrzuta na paliwo rzecz święta.
Żeby kierowcę z niej wykluczyć jest to jak najbardziej uzasadnione. (chyba że sam kierowca będzie innego zdania
Mówiąc krótko.
Jestem za.
• Strona 1 z 1