09-10.09.2017 - Jachranka k. Warszawy
• Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Rakollo
- Grupa LFS
-
Re: 09-10.09.2017 - Jachranka k. Warszawy
Bawcie sę jak najlepiej. I skopcie kilka dupsk, żeby ludziska wiedzieli, że z Lublina silna ekipa przyjeżdża 
- Erni
- Grupa LFS
-
Zabawa świetna, aczkolwiek trochę męczące te 40x1.
Zagorkowi jednak taka pogoda nie służy do tej zabawy.
Nieoficjalne wyniki;
Zagorek HFT2 - 59
Ja HFT1 - 64.
Reszta relacji i fotki będą, kiedy dojadę do domu.
Pozdro dla wszystkich.
Zagorkowi jednak taka pogoda nie służy do tej zabawy.
Nieoficjalne wyniki;
Zagorek HFT2 - 59
Ja HFT1 - 64.
Reszta relacji i fotki będą, kiedy dojadę do domu.
Pozdro dla wszystkich.
- Rakollo
- Grupa LFS
-
To nikt Krzysia nie polewał z konewki?? Wtedy by sie mógł lepiej skupić. Taki przenośny prysznic byłby jak znalazł 
- rycho941
- Grupa LFS
Sądząc po wyniku dedukuję że Krzycho zapomniał o magicznych ,kolorowych taśmach na lunecie-jak je miał to konkurencja zamiast myśleć ile metrów i którym dotem myślała po ch...... mu to i co mu to daje -zupełnie ich ogłupił i zestresował ,a tu kicha -zapomniał

- Rakollo
- Grupa LFS
-
Kochani, jak zawody? Prosimy o jakieś info.
- Zagorek
- Grupa LFS
-
Szanowni forumowicze jako, że jestem naprawdę bardzo zmęczony a raniutko wyjazd służbowy to krótko. Całą imprezę podzieliłbym na kilka kategorii. Zawody - ustawienie, skala trudności, oznaczenie, płynność (olbrzymia ilość uczestników) 100 na 100. Uczestnicy - cała krajowa czołówka w każdej kategorii nawet większa obsada niż Mistrzostwa Polski, zagęszczenie zwycięzców i medalistów różnych imprez około 4-ech na metr kwadratowy. Atmosfera - REWELACYJNA, poznałem wielu nowych i spotkałem znanych mi uczestników wielu imprez. Organizacja samej imprezy pod względem towarzysko - integracyjnym najsłabszym punktem programu. Duże bałagan z opłatami itp. Wyniki jak to zwykle tam - nie wiadomo kiedy. Co do moich wyników jestem niezadowolony z pieszego dnia (nie miejsce a wynik). Złożyło się na to kilka spraw ale wszystkie zawinione tylko i wyłącznie prze zemnie. Jestem niezadowolony choć taka liczba pkt. w wielu zawodach z 40 figurkami dała by czołówkę (np. Moszczenica, Łódź) a w Łazach (mistrzostwa) dawała każdego dnia pierwszą 10-tkę. Niedziela poprawniejsza i zdobyte kilka pkt. więcej choć tor wg. mnie zdecydowanie trudniejszy, większość zawodników z soboty miała gorsze wyniki w niedzielę. Jedno spostrzeżenie sprzętowe - postrzelałem z kilku topowych karabinków sprężyn ale również pcp i smutna refleksja. Nie było ani jednej osady fabrycznej, minimum to regulowana baka i stopka przy oryginalnej a większość robiona pod zawodnika. Karabinki bardzo indywidualnie przygotowane, o tuningu systemu szkoda gadać bo po prostu każdy go ma na najwyższym poziomie (w tym gronie i ja). Separatory, tłumiki, dociążenia, spusty - wszystko robione. Mnóstwo mniej lub bardziej potrzebnych gadżetów. Jak znajdę chwilkę to rozwinę tematy i odpowiem na ewentualne pytania. Pozdrawiam
BMK 40, Steyr EVO 10
Jeśli nie uwierzysz w to, że możesz wygrać, przegrasz zanim zaczniesz
- Rakollo
- Grupa LFS
-
Czyli o "amatorskim" strzelaniu to należy zapomnieć
No cóż, wszystko się w jakimś stopniu komercjalizuje, specjalizuje itp. Ale najważniejsze w tym, żeby czerpać radość z naszego hobby 
- Erni
- Grupa LFS
-
Właściwie to Zagorek już wszystko opowiedział.
Tor jak dla mnie osobiście trudniejszy w niedzielę, bo zostały figurki z nHFT, które były umiejscowione na wysokościach, tak że miałem okazję nauczyć się "skosów".
Pierwszy raz strzelałem nHFT, i powiem szczerze, że dla mnie rewelacja
Poszedłem z ciekawości, ale niesamowicie mi się podobało.
Ustawienie toru w formie 40x1 trochę męczące, przez to było trochę "korkowania się" w oba dni, ale wpłynęło trochę na kondycję takie "padnij, powstań"
A tu macie kilka fotek z toru.
https://drive.google.com/open?id=0B_v91toG1Qi8SGpGTHNoalFRbTQ
Tor jak dla mnie osobiście trudniejszy w niedzielę, bo zostały figurki z nHFT, które były umiejscowione na wysokościach, tak że miałem okazję nauczyć się "skosów".
Pierwszy raz strzelałem nHFT, i powiem szczerze, że dla mnie rewelacja
Poszedłem z ciekawości, ale niesamowicie mi się podobało.
Ustawienie toru w formie 40x1 trochę męczące, przez to było trochę "korkowania się" w oba dni, ale wpłynęło trochę na kondycję takie "padnij, powstań"
A tu macie kilka fotek z toru.
https://drive.google.com/open?id=0B_v91toG1Qi8SGpGTHNoalFRbTQ
- Zagorek
- Grupa LFS
-
Rakollo napisał(a):Czyli o "amatorskim" strzelaniu to należy zapomnieć No cóż, wszystko się w jakimś stopniu komercjalizuje, specjalizuje itp
Na szczęście nie. Takie imprezy są dwa razy w roku co gromadzą naprawdę śmietankę strzelectwa a zawodów jest kilkadziesiąt. Chodzi mi o to, że poziom jest naprawdę wysoki w Polsce. Na zawodach regionalnych też jest kilku z w/w ale takie zagęszczenie pokazuje jak trzeba się przygotować wielokierunkowo aby zdobywać medale. Większość z tych ludzi to wspaniali kumple po lufie a w końcowym rozliczeniu i tak największy % składowej zależy od człowieka nie sprzętu. Dzięki Nim jest też możliwość nauki od najlepszych nie tracąc nic na dobrej zabawie. Ja jeszcze nie dawno śmiałem się z tych wszystkich "czarów" serwisowych, palmrestów, bak, siusianderów itp. bo nie miałem pojęcia, że każdy z tych elementów można przeliczyć na zdobywane pkt. Jak zestaw za 10 tysi i strzelanie do puszek bo umiejętności nie pozwalają na więcej a portfel pozwala to śmieszne, jak przekłada się to na osiąganie celu sportowego to inna bajka. Ponadto Ci ludzie w wielu wypadkach po prostu często i ciężko trenują, robią sami wiele spraw technicznych. Ja mam dla nich wielki szacunek pod warunkiem, że pozostają fajnymi kumplami na imprezach a tak jest w zdecydowanej większości.
BMK 40, Steyr EVO 10
- Erni
- Grupa LFS
-
Jarku, właśnie że trzeba jeździć na takie "amatorskie" spotkania, bo nijak inaczej nie zdobędziesz doświadczenia.
Jak najbardziej popieram to, co napisał Krzysiek.
Co z tego, że będzie się miało sprzęt za grubaśne tysiące, jeśli samemu się nad sobą nie trenuje. Zresztą wiesz o tym doskonale.
W niedzielę miałem zacnych współzawodników do strzelania, obaj znani w świecie HFT, między innymi red555, obaj ze STEYR`ami LG110, jak dobrze im się przyjrzałem, oba w amelinium, a ja bidula ze swoim mizernym AA S410, i co?
I gdybym do jednej figurki nie strzelił samym wiatrem (nie załadowałem śrutu
) byłbym na koniec 2 pkt przed nimi, a tak byłem na równi z redem- 67 - 67, trzeci kolega ustrzelił 65 pkt. I pomimo mizernego wyniku i tak jestem happy, że zdobyłem nowe doświadczenie, nowe znajomości....
Poznałem wielu świetnych ludzi, z którymi świetnie się rozmawiało na wszelakie tematy, którzy służyli pomocą, radą, z którymi wymieniałem się doświadczeniami...
Nie chwalę się, do tego jest mi więcej niż baaardzo daleko. Piszę tylko o tym, że trzeba jeździć na spotkania, na strzelania. Trzeba porozmawiać z innymi, pomacać ich sprzęty, wymienić doświadczenia, itp itd.
Jak najbardziej popieram to, co napisał Krzysiek.
Co z tego, że będzie się miało sprzęt za grubaśne tysiące, jeśli samemu się nad sobą nie trenuje. Zresztą wiesz o tym doskonale.
W niedzielę miałem zacnych współzawodników do strzelania, obaj znani w świecie HFT, między innymi red555, obaj ze STEYR`ami LG110, jak dobrze im się przyjrzałem, oba w amelinium, a ja bidula ze swoim mizernym AA S410, i co?
I gdybym do jednej figurki nie strzelił samym wiatrem (nie załadowałem śrutu
Poznałem wielu świetnych ludzi, z którymi świetnie się rozmawiało na wszelakie tematy, którzy służyli pomocą, radą, z którymi wymieniałem się doświadczeniami...
Nie chwalę się, do tego jest mi więcej niż baaardzo daleko. Piszę tylko o tym, że trzeba jeździć na spotkania, na strzelania. Trzeba porozmawiać z innymi, pomacać ich sprzęty, wymienić doświadczenia, itp itd.
Ostatnio edytowano 11 wrz 2017, o 16:03 przez Erni, łącznie edytowano 1 raz
- Rakollo
- Grupa LFS
-
Bardzo ładnie to streściłeś. Pisząc o końcu "amatorskiego" strzelania miałem na myśli własnie tego typu zawody. A przecież nie są to spotkania zawodowców tylko solidnie pracujących i serio strzelających ale jednak amatorów.
Ale to dobrze, że poziom jest wysoki bo jest od kogo się uczyć.
I jestem całkowicie za ty, żeby jak najwiecej jeździć na różne zawody. Co do tego nie ma różnicy zdań pomiędzy nami :)
I jestem całkowicie za ty, żeby jak najwiecej jeździć na różne zawody. Co do tego nie ma różnicy zdań pomiędzy nami :)
- robmot
- Grupa LFS
Gratulacje dla Zagorka!!!
Mistrz Wkft w kategorii Hft2.
Co prawda będą jeszcze organizowane w tym cyklu zawody ale Krzysiek nie da się chyba zdetronizować.
Najwyżej damy na mszę za deszcz w trakcie następnych zawodów
Mistrz Wkft w kategorii Hft2.
Co prawda będą jeszcze organizowane w tym cyklu zawody ale Krzysiek nie da się chyba zdetronizować.
Najwyżej damy na mszę za deszcz w trakcie następnych zawodów
- Łeza
-
Ło panie! Jest jakiś ranking dostępny?
No Zagorek ładnie ładnie :)
No Zagorek ładnie ładnie :)
- pawlaczyskis
-
Ooo
Rewelka! Tabela jakaś?