weekend 9-10 poligon Majdanek

Grupa LFS

Re: weekend 9-10 poligon Majdanek

Postprzez vickers82 » 9 sty 2016, o 17:33

Widownia jest w postaci uczestników i nieraz uczestniczek ;)
Jakiś spacerowicz musiał Was sypnąć na gliny, sami wątpię żeby się tam zapuścili.
Swoją drogą, ciekawy tam teren na zrobienie może kiedyś zawodów HFT na szerszą skalę 8-)

Grupa LFS

Postprzez rycho941 » 9 sty 2016, o 19:41

[quote="vickers82"
Swoją drogą, ciekawy tam teren na zrobienie może kiedyś zawodów HFT na szerszą skalę 8-)[/quote]
Można by -tylko teren do tego bezpieczny to na dawnej strzelnicy ,a tam motoświry mają tor -podobno wydzierżawili teren. Trzeba by się dogadać z nimi tylko najpierw trzeba znaleźć kogoś kto o tym może zadecydować.Niewykluczone że niektórzy z nich też bawią się w strzelanie -można im zaproponować udział w zabawie-jeśli zechcą ,a tym którzy nie mają swoich strzeladeł to można ewentualnie na takie spotkanie im użyczyć :!: :?: :?: - z instrukcją obsługi i nadzorem oczywiście :-D .Pozostaje kwestia ilości figurek -ja mam 6szt i spinerek, a żeby tor miał jakiś sens to trzeba min.20-no ewentualnie 15 x2 przejścia toru ,najlepiej z inną pozycją strzelecką-leżąca, klęczak ,stojąca,z podparciem lub bez no i :D :D :D wisząca -jak ktoś lubi.

Grupa LFS

Postprzez vickers82 » 9 sty 2016, o 20:50

Ja mam 4 figurki kilka spinerków i biatlonówkę, troszkę mało :/
Ale jakby tam miało do czegoś dojść to by może skądś zorganizował. 15x2 nie byłoby źle, z tym że właśnie można by było ustalić np. 2-3 poziomy trudności, 1 poziom wszystkie dowolne, najsłabsze nagrody, 2 poziom część dowolnych,część wymuszonych, coś tam lepszego i 3 poziom hardcore wszystkie wymuszone i jakieś tam pucharki za to. Myślę że mogłoby wypalić, a jakby nawiązać współpracę z motoświrami i byliby zgodni to można by organizować coś częściej ;)

z instrukcją obsługi i nadzorem oczywiście :-D

Podstawa, dopóki się nie nauczą i nie zaczną strzelać ze swoich :-D

Grupa LFS

Postprzez rycho941 » 9 sty 2016, o 22:12

Tylko pamiętaj o jednym , drugim i.t.d.-przygotowanie toru ,ktoś musi sędziować ,ktoś musi nadzorować poszczególne odcinki toru bo mogą trafić tam ludzie zupełnie nieobeznani z ;BRONIA: i podstawowymi zasadami bezpieczeństwa-i nie myślę tu o naszych tylko o ewentualnych chętnych z poza naszego środowiska.Poza tym na organizatorze spoczywa obowiązek zapewnienia tegoż bezpieczeństwa-a wystarczy że jakiś zielony położy palec na spuście w niewłaściwym momencie i będą problemy.Sprawa nagród: żeby to się miało rozkręcić to szkłem d.....py nie wytrzesz -jest nas pięciu -może sześciu-pytanie ilu będzie skłonnych dołożyć się do nagród -a sponsorów jak w Dębie nie mamy.Chyba że na zasadzie: chcecie to przyjdźcie ,postrzelacie ,zobaczycie jak to wygląda,ale i tak każdy z nas będzie musiał mieć oko na świeżaków . Być może komuś ta zabawa przypasuje i może będzie nas więcej-no ale to MOŻe.

Postprzez pawlaczyskis » 10 sty 2016, o 11:45

Zawody świetny pomysł. Dobrze by było ustalić termin z kilku miesięcznym wyprzedzeniem, zrobić plan dzialania, ogłosić i powoli realizować. Mam doświadczenie wiec mogę pomoc! Nagrody tez skromne ale jakoś SW możemy się dorzucić! Może uda mi się namówić kogoś jeszcze ;)

Z dzisiejszego strzelania jednak odpadam. Dzieciaki mają rewolucję żołądkową i nie mogę ich z samą Aga zostawić. Szkoda bo się nastawiałem....
CEL BEZ PLANU JEST TYLKO ŻYCZENIEM
VIS ZAMOŚĆ <3
Gość od pistoletów ;) - PPN, PD, PCZ, PSP
http://www.SerwisWiatrowy.pl

Grupa LFS

Postprzez rycho941 » 10 sty 2016, o 14:45

Nie masz czego żałować-ja byłem od 10 do13 z minutami i tylko ja,nikt więcej się nie pokazał.Z rana było całkiem znośnie ,trochę zawiewało i strzelać trzeba było z poprawkami + - jeden dot,ale były też chwile ciszy ,albo bardzo słabo powiewało -taka mieszanka,Ok.13.00 zaczęło sypać i się zabrałem.

Grupa LFS

Postprzez vickers82 » 10 sty 2016, o 15:04

Ja dopiero z Bychawy wróciłem. Frekwencja dopisała dziś i długo zeszło. Sypało jak diabli i stwierdziłem że nic z majdanka nie będzie choć karabinek wziąłem.
Co do zawodów, to jak najbardziej nie mam tu na myśli żadnej partyzantki. Wszystko zgodnie z wszelkimi prawidłami, zwłaszcza bezpieczeństwa.
Jeśli chodzi o nagrody to nie muszą to być jakieś zaraz niewiadomo jak cenne rzeczy. Za poziom najniższy przykładowo tylko dyplomy-koszt praktycznie żaden, za średni jakieś plastikowe medale i najwyższy jakieś nieduże pucharki. Też kroci nie będzie kosztowało a zwyciezcy satysfakcję będą mieli na pewno.
Do tego można by jakieś symboliczne startowe ustalić np. po 10zł i myślę że koszty by pokrył. Zasady bezpieczeństwa omawia się na odprawie, do tego klauzula do podpisania że uczestnik zapoznał się z regulaminem zawodów, znane mu są zasady bezpieczeństwa, jest w pełni sił fizycznych i psychicznych do uczestnictwa w zawodach i organizator jest kryty. Nie zwalnia to go oczywiście z pilnowania i trzymania ręki na pulsie.
Trzeba tylko chęci i może coś się w końcu z tego wykluje ;)

Postprzez koyot » 11 sty 2016, o 08:58

Rysiu, to się nie zgraliśmy ... byłem od 14 jak padał śnieg :-) , córki postrzelały do tarcz, i około 16 do domu

Postprzez Łeza » 11 sty 2016, o 14:02

Kurde musze w końcu ogarnąć temat swojej wiatrówki i też chętnie się wybiorę następnym razem.

Poprzednia strona
meble kuchenne warszawa ceny

Powrót do Spotkania/wyjazdy