weekend 9-10 poligon Majdanek
• Strona 2 z 2 • 1, 2
- vickers82
- Grupa LFS
-
Re: weekend 9-10 poligon Majdanek
Widownia jest w postaci uczestników i nieraz uczestniczek
Jakiś spacerowicz musiał Was sypnąć na gliny, sami wątpię żeby się tam zapuścili.
Swoją drogą, ciekawy tam teren na zrobienie może kiedyś zawodów HFT na szerszą skalę
Jakiś spacerowicz musiał Was sypnąć na gliny, sami wątpię żeby się tam zapuścili.
Swoją drogą, ciekawy tam teren na zrobienie może kiedyś zawodów HFT na szerszą skalę
- rycho941
- Grupa LFS
[quote="vickers82"
[/quote]
Można by -tylko teren do tego bezpieczny to na dawnej strzelnicy ,a tam motoświry mają tor -podobno wydzierżawili teren. Trzeba by się dogadać z nimi tylko najpierw trzeba znaleźć kogoś kto o tym może zadecydować.Niewykluczone że niektórzy z nich też bawią się w strzelanie -można im zaproponować udział w zabawie-jeśli zechcą ,a tym którzy nie mają swoich strzeladeł to można ewentualnie na takie spotkanie im użyczyć
- z instrukcją obsługi i nadzorem oczywiście
.Pozostaje kwestia ilości figurek -ja mam 6szt i spinerek, a żeby tor miał jakiś sens to trzeba min.20-no ewentualnie 15 x2 przejścia toru ,najlepiej z inną pozycją strzelecką-leżąca, klęczak ,stojąca,z podparciem lub bez no i
wisząca -jak ktoś lubi.
Można by -tylko teren do tego bezpieczny to na dawnej strzelnicy ,a tam motoświry mają tor -podobno wydzierżawili teren. Trzeba by się dogadać z nimi tylko najpierw trzeba znaleźć kogoś kto o tym może zadecydować.Niewykluczone że niektórzy z nich też bawią się w strzelanie -można im zaproponować udział w zabawie-jeśli zechcą ,a tym którzy nie mają swoich strzeladeł to można ewentualnie na takie spotkanie im użyczyć
- vickers82
- Grupa LFS
-
Ja mam 4 figurki kilka spinerków i biatlonówkę, troszkę mało 
Ale jakby tam miało do czegoś dojść to by może skądś zorganizował. 15x2 nie byłoby źle, z tym że właśnie można by było ustalić np. 2-3 poziomy trudności, 1 poziom wszystkie dowolne, najsłabsze nagrody, 2 poziom część dowolnych,część wymuszonych, coś tam lepszego i 3 poziom hardcore wszystkie wymuszone i jakieś tam pucharki za to. Myślę że mogłoby wypalić, a jakby nawiązać współpracę z motoświrami i byliby zgodni to można by organizować coś częściej
Podstawa, dopóki się nie nauczą i nie zaczną strzelać ze swoich
Ale jakby tam miało do czegoś dojść to by może skądś zorganizował. 15x2 nie byłoby źle, z tym że właśnie można by było ustalić np. 2-3 poziomy trudności, 1 poziom wszystkie dowolne, najsłabsze nagrody, 2 poziom część dowolnych,część wymuszonych, coś tam lepszego i 3 poziom hardcore wszystkie wymuszone i jakieś tam pucharki za to. Myślę że mogłoby wypalić, a jakby nawiązać współpracę z motoświrami i byliby zgodni to można by organizować coś częściej
z instrukcją obsługi i nadzorem oczywiście
Podstawa, dopóki się nie nauczą i nie zaczną strzelać ze swoich
- rycho941
- Grupa LFS
Tylko pamiętaj o jednym , drugim i.t.d.-przygotowanie toru ,ktoś musi sędziować ,ktoś musi nadzorować poszczególne odcinki toru bo mogą trafić tam ludzie zupełnie nieobeznani z ;BRONIA: i podstawowymi zasadami bezpieczeństwa-i nie myślę tu o naszych tylko o ewentualnych chętnych z poza naszego środowiska.Poza tym na organizatorze spoczywa obowiązek zapewnienia tegoż bezpieczeństwa-a wystarczy że jakiś zielony położy palec na spuście w niewłaściwym momencie i będą problemy.Sprawa nagród: żeby to się miało rozkręcić to szkłem d.....py nie wytrzesz -jest nas pięciu -może sześciu-pytanie ilu będzie skłonnych dołożyć się do nagród -a sponsorów jak w Dębie nie mamy.Chyba że na zasadzie: chcecie to przyjdźcie ,postrzelacie ,zobaczycie jak to wygląda,ale i tak każdy z nas będzie musiał mieć oko na świeżaków . Być może komuś ta zabawa przypasuje i może będzie nas więcej-no ale to MOŻe.
- pawlaczyskis
-
Zawody świetny pomysł. Dobrze by było ustalić termin z kilku miesięcznym wyprzedzeniem, zrobić plan dzialania, ogłosić i powoli realizować. Mam doświadczenie wiec mogę pomoc! Nagrody tez skromne ale jakoś SW możemy się dorzucić! Może uda mi się namówić kogoś jeszcze
Z dzisiejszego strzelania jednak odpadam. Dzieciaki mają rewolucję żołądkową i nie mogę ich z samą Aga zostawić. Szkoda bo się nastawiałem....
Z dzisiejszego strzelania jednak odpadam. Dzieciaki mają rewolucję żołądkową i nie mogę ich z samą Aga zostawić. Szkoda bo się nastawiałem....
CEL BEZ PLANU JEST TYLKO ŻYCZENIEM
VIS ZAMOŚĆ <3
Gość od pistoletów
- PPN, PD, PCZ, PSP
http://www.SerwisWiatrowy.pl
VIS ZAMOŚĆ <3
Gość od pistoletów
http://www.SerwisWiatrowy.pl
- rycho941
- Grupa LFS
Nie masz czego żałować-ja byłem od 10 do13 z minutami i tylko ja,nikt więcej się nie pokazał.Z rana było całkiem znośnie ,trochę zawiewało i strzelać trzeba było z poprawkami + - jeden dot,ale były też chwile ciszy ,albo bardzo słabo powiewało -taka mieszanka,Ok.13.00 zaczęło sypać i się zabrałem.
- vickers82
- Grupa LFS
-
Ja dopiero z Bychawy wróciłem. Frekwencja dopisała dziś i długo zeszło. Sypało jak diabli i stwierdziłem że nic z majdanka nie będzie choć karabinek wziąłem.
Co do zawodów, to jak najbardziej nie mam tu na myśli żadnej partyzantki. Wszystko zgodnie z wszelkimi prawidłami, zwłaszcza bezpieczeństwa.
Jeśli chodzi o nagrody to nie muszą to być jakieś zaraz niewiadomo jak cenne rzeczy. Za poziom najniższy przykładowo tylko dyplomy-koszt praktycznie żaden, za średni jakieś plastikowe medale i najwyższy jakieś nieduże pucharki. Też kroci nie będzie kosztowało a zwyciezcy satysfakcję będą mieli na pewno.
Do tego można by jakieś symboliczne startowe ustalić np. po 10zł i myślę że koszty by pokrył. Zasady bezpieczeństwa omawia się na odprawie, do tego klauzula do podpisania że uczestnik zapoznał się z regulaminem zawodów, znane mu są zasady bezpieczeństwa, jest w pełni sił fizycznych i psychicznych do uczestnictwa w zawodach i organizator jest kryty. Nie zwalnia to go oczywiście z pilnowania i trzymania ręki na pulsie.
Trzeba tylko chęci i może coś się w końcu z tego wykluje
Co do zawodów, to jak najbardziej nie mam tu na myśli żadnej partyzantki. Wszystko zgodnie z wszelkimi prawidłami, zwłaszcza bezpieczeństwa.
Jeśli chodzi o nagrody to nie muszą to być jakieś zaraz niewiadomo jak cenne rzeczy. Za poziom najniższy przykładowo tylko dyplomy-koszt praktycznie żaden, za średni jakieś plastikowe medale i najwyższy jakieś nieduże pucharki. Też kroci nie będzie kosztowało a zwyciezcy satysfakcję będą mieli na pewno.
Do tego można by jakieś symboliczne startowe ustalić np. po 10zł i myślę że koszty by pokrył. Zasady bezpieczeństwa omawia się na odprawie, do tego klauzula do podpisania że uczestnik zapoznał się z regulaminem zawodów, znane mu są zasady bezpieczeństwa, jest w pełni sił fizycznych i psychicznych do uczestnictwa w zawodach i organizator jest kryty. Nie zwalnia to go oczywiście z pilnowania i trzymania ręki na pulsie.
Trzeba tylko chęci i może coś się w końcu z tego wykluje
- koyot
Rysiu, to się nie zgraliśmy ... byłem od 14 jak padał śnieg :-) , córki postrzelały do tarcz, i około 16 do domu
- Łeza
-
Kurde musze w końcu ogarnąć temat swojej wiatrówki i też chętnie się wybiorę następnym razem.
• Strona 2 z 2 • 1, 2